Малко след “Дяволът носи Прада, но преди “Джули и Джулия, “Американска

...
Малко след “Дяволът носи Прада, но преди “Джули и Джулия, “Американска
Коментари Харесай

Sunshine Cleaning

Малко след “Дяволът носи Прада ”, само че преди “Джули и Джулия ”,  “Американска скица ” и “Риболов в пустинята ”, две от обичаните ми актриси – Емили Блънт и Ейми Адамс – се срещнаха в един филм, който остана малко в сянката на триумфа на  “Мис Слънчице ” (двата споделят общи продуценти, снимани са в Ню Мексико и имат дете в центъра на фабулата), само че към който съм се прибирала към този момент няколко пъти, когато съм имала потребност от приземяване и кураж.

Този филм, рекламиран като комедия, е в действителност ненапълно комичен, само че носи доста огромен трагичен заряд, който те стиска за гърлото от самото начало и тук се разминава с “Мис Слънчице ”, който персонално аз одобрих надалеч по-леко.В  “Sunshine Cleaning ” отново има проблематично семейство от класата на работещите небогати. Главната героиня Роуз (Ейми Адамс) е от тези дами, които са били доста харесвани в учебно заведение, умни и с бъдеще, само че както от време на време се случва в живота, бързичко попада на несъответствуващия, забременява от него и от там насетне главната задача в живота й е да отгледа сама сина си Оскар в непрекъсната битка с идващите сметки за заплащане и в положение на битова бедност, която още повече впечатлява на фона на прашасалия пейзаж на Ню Мексико. Роуз оцелява посредством поддържане на една-две илюзии – че все в миналото ще получи някаква подготовка и че все в миналото той ще избере нея и детето им.

Помощта, която получава, е дребна, само че скъпа – бащата Джо (Алън Аркин и тук е дядото), който се пробва да продаде каквото пристигна, с цел да помогне, по-малката й сестра Нора (Емили Блънт), която в множеството случаи е по-скоро още една отговорност за Роуз. По една случайност и бащата на детето най-сетне изиграва позитивна роля в нейния живот, след която тя потегля по пътя на раздялата с илюзиите.

А за това, става известно, не е нужно да променяш коренно посоката. Достатъчно е да промениш мъничко отношението към себе си и живота, и просто да вървиш напред, освободен.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР